۱-رسيدن به وزن نرمال:بر اساس مطالعات افراد داراي چربي اضافه(بخصوص در ناحيه شكم) بيش از ديگران به بيماري قلبي دچار مي شوند .افزايش وزن منجر به بالا رفتن بار قلب ،افزايش كلسترول و بالا رفتن فشار خون و كاهش HDL خواهد شد . هم چنين چاقي خطر بروز ديابت را نيز افزايش مي دهد.
۲-مصرف نان سبوس دار و غلات كامل:بر اساس كالري مورد نياز از انواع نان سبوس دار (بربري ،سنگك،نان جو)وغلات كامل(عدس ،لوبيا،نخود،…)استفاده كنيد و از مصرف چيپس،پفك،بيسكويت هاي چرب و نان خامه ايي پرهيز كنيد.
۳- مصرف سبزي ها:مصرف انواع سبزيجات برگ سبز وتيره (انواع كلم ها،كاهو،فلفل دلمه ايي،هويج)در برنامه روزانه خود بگنجانيد.
۴- مصرف ميوه ها: مصرف روزانه منابع فيبر محلول (پكتين)همچون سيب،مركبات،توت فرنگي در كاهش كلسترول خون بسيار مفيد خواهد بود.
۵- مصرف فراورده هاي لبني : بايد از لبنيات كم چرب استفاده كنيد ،و ممصرف فرآورده هايي همچون كره،سرشير،خامه را از ليست غذايي خود حذف نماييد.
۶- مصرف سفيده تخم مرغ محدوديتي ندارد اما زرده بدليل كلسترول بالا نبايد بيش از ۲عدد در هفته مصرف گردد.
۷-گوشت ها: حتي الامكان از گوشت هاي سفيد(مرغ-ماهي)استفاده نماييد.پنير مصرفي نيز بايد از نوع كم نمك وكم چرب باشد.
۸- روغن ها : مصرف روغن جامد (به دليل رسوب در ديواره شريان) ،سسهاي چرب وكره گياهي (به دليل اسيدهاي چرب ترانس) اكيدا ممنوع مي باشد.بهترين روغن مصرفي براي اين گروه سويا،افتابگردان،زيتون و كانولا مي باشد .
۹- نمك : مصرف بي رويه نمك موجب افزايش فشار خون و بالا رفتن فشار وارده بر قلب ،كليه ها و تمام اعضاي بدن خواهد شد.
۱۰- ورزش : به منظور بهبود وضعيت قلبي و كاهش وزن مطلوب علاوه بر برنامه غذايي متعادل ،داشتن برنامه ورزشي منظم(۳۰دقيقه در روز)مفيد ميباشد.
۱۱-مصرف قند و شكر ،عسل،خرما و تمام موا شيرين و نشاسته ايي بايد كنترل شود چرا كه شيريني زيا موجب چاقي و افزايش تري گليسريد خون و بيماري ديابت خواهد شد.
۱۲ مصرف ادويه جات تند مثل فلفل تند،مواد كافيين دار مثل قهوه و شكلات و چاي غليظ مي توانند تعداد ضربان قلب را افزايش دهند ،بنابراين در مصرف انها بايد اعتدال را رعايت كرد.
۱۳- بهتر است روش پخت تمام مواد غذايي به صورت آبپز و كبابي باشد.
|